Werken in Ubud: Ons avontuur is begonnen!

Na 1,5 jaar is het dan eindelijk zover: we zijn uit Nederland vertrokken! Op maandag stapten we in het vliegtuig om hier zo’n 20 uur later weer uit te stappen. Bestemming Bali is bereikt!

 

werken in ubudAls Bas je belt vanuit de stoel voor je dan moet je wel even het telefoontje aannemen natuurlijk.

Huh, Bali? En Australië dan?

Bali? Maar je ging toch naar Australië? Ja, dat klopt. Dat is nog steeds de bedoeling maar momenteel zijn we nog in afwachting van ons werkvisum. Het duurt allemaal wat langer dan gepland. Aangezien ik mijn baan bij het HIER klimaatbureau al had opgezegd, er binnenkort huurders in ons huis zitten en we stonden te popelen om weg te gaan, hebben we kunnen regelen dat we naar Perth vliegen via Bali.

Werken in Ubud

Vanuit het vliegveld reizen we meteen door naar Ubud. We zijn nog geen 14 uur verder of Bas en ik hebben ons gesetteld achter onze laptops om te werken. Het avontuur is dan misschien begonnen, onze vakantie voorlopig nog niet. Toch voelt het echt wel anders om hier tussen de apen te werken – letterlijk, want we zitten bij Monkey Forrest – dan op kantoor in Utrecht. We zitten bij Hubud, een co-working space.

werken in ubud

Wat ga ik doen?

Ik krijg regelmatig de vraag wat ik nu ga doen. Allereerst blijf ik voor FollowFitgirls schrijven. Daar ben ik ongeveer 8 uur per week mee bezig. Binnenkort ga ik ook schrijven voor Urban Runners. Dit kan ik allemaal op afstand blijven doen. Lang leve het digitale tijdperk! Verder zijn er een hoop dingen die ik heb laten liggen tot dit moment. Bijvoorbeeld mijn eigen social kanalen en website. In december heb ik AnaBanana.nl gelanceerd. Super leuk allemaal, maar door tijd én inspiratiegebrek is dit vervolgens stil komen te liggen. Tijd om na te denken wat ik dus precies wil. En ook hoe het allemaal werkt. Want een eigen website maken is wel tof, maar in WordPress is het nieuw voor me.

Ik zou het leuk vinden om nog wat meer freelance-opdrachten binnen te halen zodat ik een deel van mijn inkomsten daar uit kan halen (interesse? Neem contact met mij op! 😉) . Als we dan eenmaal op een vaste plek zitten in Perth, ga ik op zoek naar een (parttime) baan. Voor de ervaring en de gezelligheid van collega’s! Want dat is denk ik toch wat ik het meest ga missen.

 

Werken in Ubud - LunchEerste lunch in Ubud al verorberd. Yummy!

To blog or not to blog: it is not really a question

Hoewel AnaBanana.nl niet écht helemaal ingestoken is als een persoonlijk blog, vind ik het wel leuk om hier af en toe iets te vertellen over ons avontuur en het werken in Ubud. En aangezien het mijn website is, ga ik gewoon doen waar ik zin in heb. Bloggen dus 😉

Stay tuned dus!

Liefs, Ana

Gerelateerde artikelen

Tips for when you are travelling on a budget

Since we left Amsterdam in July, we have been travelling to different Asian countries. Yes, we’ve been to Australia as…

“Bali, Perth, Bangkok…Je ging toch naar Australië?”

Ja, Ana, leg eens uit! Want mensen snappen het niet meer. Ik snap de verwarring helemaal! Er is ook veel…