“Bali, Perth, Bangkok…Je ging toch naar Australië?”

Ja, Ana, leg eens uit! Want mensen snappen het niet meer. Ik snap de verwarring helemaal! Er is ook veel gebeurd de afgelopen tijd, dus ik zal even uitleggen hoe het nou precies zit.

Het plan

In januari 2016 bedachten Bas en ik dat het wel tof zou zijn om nog naar een periode naar het buitenland te gaan. Omdat Bas via zijn werk bij een opdrachtgever in Perth kon werken, zijn we dat plan werkelijkheid gaan maken. Dat ging allemaal niet zonder slag of stoot. Het proces ging niet helemaal zoals we hadden gehoopt. Ondertussen stonden al onze andere plannen – zoals het kopen van een huis – on hold. Hoewel we voor een deel afhankelijk waren van Bas zijn werk en de opdrachtgever, besloten we het heft wat meer in eigen hand te nemen. We besloten toch een koophuis te gaan zoeken.

Een huis kopen voordat je vertrekt?

Ja, dat was voor de buitenwereld een vreemde keuze, maar voor ons voelde dat goed. We hadden het geluk dat we ons droomhuisje snel gevonden hadden, waardoor we er 3 maanden later in konden trekken. Het huis is helemaal af, wat het makkelijk maakte om het tijdelijk te verhuren. Maar toen…

Wachten op het visum

Hadden we wel huurders maar nog niet ons visum voor Australië! Oepsie. En nu? Intussen had ik mijn baan bij HIER klimaatbureau ook al opgezegd. De oplossing: naar Bali vertrekken. Bali ligt in de zelfde tijdzone als Perth, wat handig was voor Bas. Ook zijn de costs of living in Bali aanzienlijk lager dan in Amsterdam. Dat was handig aangezien we het voorlopig moesten gaan doen met één inkomen.

Eindelijk naar Perth

Voor een project van Bas zijn we na een maand in Bali vertoefd te hebben naar Perth gegaan. Het zag er niet naar uit dat het visum heel snel zou gaan, dus we boekten  – na 4 weken in Perth te hebben gezeten – ook onze tweede periode naar Bali.

Een onverwachte wending

En toen….Eindelijk kregen we groen licht voor het visum! Na onze tweede periode van 4 weken Bali vertrokken we opnieuw naar Perth waar we in een airbnb verbleven. Super leuk om echt het gevoel te hebben dat je in een wijk van Perth woont. Helaas voor mij was dat van korte duur. Al het reizen en het werken in coworking spaces hadden bij Bas een onderliggend kriebeltje geraakt. Duidelijk werd dat hij niet langer in vast dienstverband wilde werken, maar óók de stap wilde maken om voor zichzelf te beginnen. Eind oktober kondigde hij zijn ontslag aan bij zijn baas. Met alle vakantiedagen die hij nog had, betekende dat hij per direct kon stoppen.

Afscheid van West Australië

Die vakantiedagen hebben we grotendeels ook gebruikt om vakantie te vieren. We huurden een auto met een rooftop tent en maakten een rondje door Zuid-West Australië. Een mooier afscheid van West Australië hadden we niet kunnen nemen!

Aan het einde van de vakantie vloog Bas terug naar Nederland om zich onder andere in te schrijven in de kvk. Ik vloog naar Bangkok. Op het huidige visum kunnen we namelijk niet meer in Australië verblijven. Daarnaast is Australië ook een beetje duur als je allebei je baan hebt opgezegd 😉

En nu?

Inmiddels zijn Bas en ik herenigd in Thailand en zijn we in Chiang Mai op het moment van schrijven. We kunnen / willen de periode dat we huurders in ons huis hebben het liefst blijven reizen. We moeten t.z.t. maar even zien of dat gaat lukken met ons spaargeld. Wat dat betreft was het kopen van een huis i.c.m. zonder werk gaan reizen misschien minder slim. Van de andere kant zijn onze grootste lasten nu gedekt, terwijl we ons full time op onze persoonlijke ontwikkeling kunnen richten. Hoe vaak kan je dat nou zeggen?

Eerlijk is eerlijk, ik heb echt wel even moeten slikken toen onze plannen een andere wending kregen. Ik had me er super op verheugd om in Australië te wonen maar vooral ook te werken. Full time met Ana Banana bezig zijn terwijl ik reis, is niet mijn droom. Wel zie ik dat dit zoveel beter is voor Bas en daardoor voor ons, dat ik denk: we zien wel waar het schip strandt.

Ik ben wel voornemens om frequenter op Ana Banana te schrijven. Hopelijk zijn mijn verhalen nu wat beter te volgen, haha! Kort gezegd komt het neer op:

  • augustus: Bali
  • september: Perth
  • oktober: Bali
  • november: Perth
  • december: Thailand
  • 2019: ?

 

X Ana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen

Tips for when you are travelling on a budget

Since we left Amsterdam in July, we have been travelling to different Asian countries. Yes, we’ve been to Australia as…

What to expect when running in Chiang Mai

After running in Bali, Bangkok and Perth you can probably imagine that I really wanted to run in Chiang Mai…